EDIble Others. Equity, Diversity, and Inclusion (EDI) in Neoliberal University. Clickbaiting diversity in today's university

Prof. Sirma Bilge

Leider fällt der Vortrag »EDIble Others: Equity, Diversity, and Inclusion in Neoliberal University« von Prof. Sirma Bilge heute leider aus!

Wir werden versuchen einen Ersatztermin anzubieten.

17.02.2022, 18 Uhr -

This lecture weaves together strands of scholarly work on neoliberal university, affect, and diversity governmentality to think through a specific process of interpellation. It seeks to understand how the newest playing field of the neoliberal diversity complex, namely EDI/DEI portfolio, hails us as “persons of diversity” and succeeds to recruit some of us as players. It asks, what does it mean to engage in EDI enterprise within university at this historical moment? In what ways EDI rhetorics, procedures, and protocols articulate to neoliberal university’s ongoing ingestion of difference and neutralizing of dissent?

Die Vortragsreihe Intersectional Diversity Studies: Critical Diversity and Gender Studies in the 21st Century eröffnet die erste Gastprofessur der Berlin University Alliance (BUA), die Audre Lorde-Gastprofessur für Intersektionale Diversitätsstudien des Diversity and Gender Equality Network (DiGENet).Sie wird veranstaltet von Prof. Dr. Maisha M. Auma, Gastprofessorin für Intersektionale Diversitätsstudien (Intersectional Diversity Studies) des Diversity and Gender Equality Network (DiGENet) der Berlin University Alliance.

Die Vorlesungen werden über den folgenden Zoomzugang übertragen:
Webinar-ID: 638 8454 9808
Code: 511663